RELATIECOACHING

Elke relatie kent zijn pieken en dalen.

Op de pieken is het fijn om van alles met elkaar te delen. Het leven, de dagelijkse kleine dingen, een gezamenlijke hobby of vakantie, maar ook ervaringen en verhalen van voordat je elkaar kende. Pieken zijn probleemloos. En coach-loos.

In de dalen is er vaak onzekerheid, twijfel, ruzie, miscommunicatie, onbegrip, frustratie of irritatie. Over elkaar, over het huishouden, over de kinderen, over elkaars familie....Te veel soms om op te noemen.

In de dalen kan het fijn zijn om een coach in te schakelen. Vooral als je merkt dat je samen in steeds hetzelfde kringetje ronddraait met dezelfde irritaties en dezelfde meningsverschillen. Een coach stelt zich op als onafhankelijke derde en heeft wat meer afstand. Daardoor kan de coach beter zien waarom het gedrag van de een een bepaalde tegenreactie van de ander oproept en omgekeerd. Dit met elkaar uitzoeken en daarover met elkaar in gesprek gaan kan op zich al maken dat de voortdurende ruzie-achtige sfeer een halt toegeroepen wordt. Je kunt weer open en vrij met elkaar van gedachten wisselen en je kunt samen onderzoeken wat je nog samen hebt. En wat niet. Wat je samen wilt en kunt delen. En misschien ontdek je dat er dingen zijn die je ook leuk vindt om alleen te doen. Of wel samen met anderen, maar niet met je partner. Kortom: praten helpt. En geeft weer een beetje lucht en luchtigheid in een vastgelopen relatie.

Behalve pieken en dalen zijn er natuurlijk ook kalme, rustige periodes. Soms zijn dat periodes van grote tevredenheid. En soms zijn het juist periodes waarin je tot de ontdekking komt dat je het heel fijn hebt samen, maar dat je het gevoel hebt dat er méér uit te halen zou kunnen zijn. Ook dan kunnen een paar gesprekken met een coach helpend zijn. Om te onderzoeken waarom het voor je gevoel stagneert. Of waar je méér of juist mínder van zou willen in je relatie en hoe dat te realiseren zou zijn.

In de eerste gezamenlijke kennismaking zullen we met elkaar bespreken wat jullie willen bereiken en hoe jullie de gesprekken vorm willen geven. Ieder apart of juist gezamenlijk. Of een mix van beiden. Alles kan en alles is bespreekbaar.